• 400132 Cluj, str. Traian Moșoiu 62

  • Luni - Vineri: 8:00-21:00

Consultații și Investigații privind fertilitatea

  • Home
  • Consultații și Investigații privind fertilitatea

În urma primei consultații de fertilitate, se va stabili un diagnostic și un plan de tratament pentru partea feminină, în timp ce partea masculină va fi nevoită să efectueze o spermogramă în vederea investigațiilor ulterioare.În timpul primei examinări, cu ajutorul și îndrumarea asistentului medical, pacienta completează Chestionarul de fertilitate, care servește drept bază pentru consultația medicală ulterioară. Chestionarul are scopul de a colecta informații despre starea generală de sănătate și istoricul medical al pacientei, precum și asupra intervențiilor anterioare de fertilitate, cu ajutorul cărora medicul poate solicita analize suplimentare ambilor membri ai cuplului dacă este nevoie. Discuția cu asistentul medical este urmată de un examen ginecologic general, în cadrul căruia se efectuează o examinare cu ultrasonografie și se măsoară grosimea și structura mucoasei cervicale.

La finalul primului consult de fertilitate, specialistul informează pacientele despre examinările ulterioare necesare și recomandate. Pentru ambii membri ai cuplului, medicul dumneavoastră va solicita testarea grupului sanguin și testarea pentru HIV, Hepatită B, Hepatită C și VDRL, dacă ultimele analize de acest tip au fost efectuare de mai mult de 6 luni. Există teste care se aplică doar membrului de sex feminin sau masculin al cuplului. În cazul membrului masculin, specialistul va solicita un test de spermatozoizi și cultură de material seminal, dacă acestea au fost făcute cu mai mult de 6 luni în urmă. Pentru femei este necesară efectuarea unui examen de frotiu vaginal și cultură vaginală, în cazul unui test mai vechi de 3 luni, screening cervical și cultură cervicală, precum și măsurarea nivelului hormonal. Este de asemenea necesară prezentarea rezultatelor citologice TORCH și Papanicolau (nu mai vechi de 1 an), respectiv rezultate ale screeningului genetic pentru factor II și V THR. Pe lângă toate acestea, specialistul va efectua și un test de permeabilitate cervicală în funcție de rezultatele examenelor anterioare.

În cadrul consultării finale sau de inițiere a tratamentului, specialistul evaluează rezultatele și întocmește cel mai potrivit plan de tratament de fertilitate pentru pacientă.

phone_in_talk