• 400132 Cluj, str. Traian Moșoiu 62

  • Luni - Vineri: 8:00-21:00

Fertilizare in vitro

  • Home
  • Fertilizare in vitro

Fertilizarea in vitro constă în unirea ovulului, celula reproducătoare feminină, cu spermatozoidul, celula reproducătoare masculină.Fertilizarea in vitro constă în unirea ovulului, celula reproducătoare feminină, cu spermatozoidul, celula reproducătoare masculină, în afara corpului, în condiții sterile de laborator.

Prima fază constă în administrarea unui tratament medicamentos (hormonal) pentru stimularea ovariană, după care se desfășoară recoltarea acestora prin aspirație foliculară, efectuată în anestezie intravenoasă. Următorul pas constă în fertilizarea ovulelor prelevate, cu spermatozoizii partenerului, în mediu controlat, în laborator.

Ultimul pas este introducerea embrionului/ embrionilor în uter prin embriotransfer. În general, se transferă 1-2 embrioni în uter în ziua 3-5, cu ajutorul unui cateter special, în vederea obținerii unei sarcini. Restul embrionilor rămași sunt păstrați în condiții speciale, pentru o nouă încercare, dacă este necesar. Această procedură este nedureroasă și nu necesită anestezie.

phone_in_talk