• 400132 Cluj, str. Traian Moșoiu 62

 • Luni - Vineri: 8:00-21:00

Noutăți

 • Home
 • Programul social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creșterea natalității

Susținem cuplurile și femeile infertile pentru creșterea natalității și asigurăm consiliere GRATUITĂ în vederea întocmirii dosarului

Image

Infertilitatea reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în ziua de azi, iar tratamentele necesare pot fi de multe ori prea costisitoare. Dar visul de a deveni părinți este unul mult prea important pentru a rămâne doar un vis.

Astfel, pentru a vă putea ajuta și susține cât mai mult, am format un parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin intermediul Up România, în vederea programului național pentru Fertilizare in Vitro!

Acest program are ca scop principal sprijinirea din punct de vedere financiar al tuturor cuplurilor din țară care încearcă să își întemeieze o familie, asigurând astfel toată gama necesară de proceduri medicale de specialitate recomandate pentru fertilizarea in vitro.

Cui i se adresează acest program?

Beneficiarii acestui program sunt toate cuplurile și femeile infertile, care au fost diagnosticate cu o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în Obstetrică-Ginecologie cu supraspecializare în FIV și reproducere umană asistată medical, angajat sau colaborator al unității sanitare partenere.

Cum se acordă sprijinul financiar?

Up România vă oferă posibilitatea de a vă acoperi costurile ce prevăd atât serviciile și procedurile medicale, cât și schema de tratament medicamentos aferentă, prin intermediul a două vouchere valorice pe suport de hârtie, special create în acest scop.

Programul este finanțat de la bugetul de stat, din bugetul MFTES, iar sprijinul financiar va fi de maxim 15.000 RON/beneficiar, după cum urmează:

 • Voucher pentru medicamente, în valoare de 5.000 de RON
 • Voucher pentru proceduri medicale, în valoare de 10.000 de RON

Ce trebuie să fac pentru a mă înscrie în programul Up România?

Pacienții trebuie să se înscrie în program prin depunerea unui dosar, spre întocmirea căruia clinica noastră vă oferă tot sprijinul necesar. Dosarul va conține următoarele documente:

 1. Cererea de înscriere
 2. Cartea de identitate (respectiv a ambilor parteneri, după caz)
 3. Declarație pe proprie răspundere
 4. Document indicație FIV
 5. Acord individual GDPR
 6. Adeverință de asigurat

În vederea obținerii indicației de FIV, pacienții trebuie să se prezinte în prealabil la clinică pentru o consultație de specialitate.

Lista unităților partenere este publicată pe site-ul MFTES: www.mfamilie.gov.ro .

Toate documentele împreună cu mai multe detalii legate de programul național Up România le puteți găsi accesând link-ul:

Up România - Programul de Creștere al Natalității

phone_in_talk